Lue Elektrobitin tuoreimmat uutiset – Tulevat ohjelmistotrendit
  Uutiskirjeen käännös:
Joulutervehdys

Hyvää joulua sekä onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2017!

Hyvät asiakkaat ja yhteistyökumppanit,

Vuodenvaihde on taas käsillä odotettua nopeammin. Kulunut vuosi 2016 jatkoi Elektrobitin menestystarinaa, minkä vuoksi haluammekin kiittää teitä kaikkia meitä kohtaan osoittamastanne luottamuksesta. Vuonna 2016 meillä oli ilo esitellä lukuisia moduuleja, joille pitkälle automatisoitua ajoa koskeva visiomme perustuu. Monet teistä ovat ehtineet nähdä nämä ratkaisut jo käytännössä – olemme iloisia kiinnostuksestanne näitä strategiamme ydintekijöitä kohtaan.
Uudet tapahtumat ja haasteet ovat kuitenkin jo ovella. Vuoden 2017 ensimmäinen suuri tapahtuma ovat kulutuselektroniikalle omistetut Consumer Electronics Show -messut Las Vegasissa Yhdysvalloissa. Odotan jo mielenkiinnolla tilaisuutta keskustella kanssanne suunnitelmistanne sekä siitä, kuinka Elektrobit voi auttaa teitä menestymään hankkeissanne.

Parhain terveisin,
Alexander Kocher (Elektrobitin pääjohtaja)


Pääjutut

CES-messut: merkitse päivämäärä kalenteriin.

CES-messut, Las Vegas, Nevada (Yhdysvallat)

5.–8. tammikuuta

Tervetuloa vierailemaan messuosastollamme 6106, Las Vegasin messukeskuksen pohjoishallissa (Las Vegas Convention Center, North Hall). Osastollamme sinulla on tilaisuus tutustua innovatiiviseen tekniikkaamme, joka näyttää suunnan tulevaisuuden liikkuvuudelle ja edistää itseohjautuvien autojen käyttöönottoa liikenteessä. Pistäydy luonamme ja tutustu visioomme automatisoidusta ajosta – messuilla esittelemämme ratkaisussa yhdistyvät eri alueiden ydinosaamisemme, kuten navigointiratkaisut, kuljettajaa avustavat toiminnot ja tietoyhteysjärjestelmät.

Ota yhteyttä saman tien, niin sovitaan tapaaminen CES-messuilla, jolloin meillä on tilaisuus keskustella seuraavasta autonomiseen ajamiseen liittyvästä hankkeestasi.


Uusi EB Assist ADTF 3

Uusi EB Assist ADTF 3 pitkälle automatisoidun ajon kehittämiseen

EB Assist ADTF on maailmanlaajuisesti käytettävä työkalu, joka on tarkoitettu edistyneissä kuljettajaa avustavissa järjestelmissä sekä pitkälle automatisoidun ajon (HAD) järjestelmissä käytettävän ohjelmiston kehitystyöhön, testaukseen, validointiin ja visualisointiin. Työkalun käyttöä tukee saksalaisista premium-autonvalmistajista ja autoteollisuuden toimittajista muodostuva asiakaskonsortio. Uusin EB Assist ADTF 3 -versio on erittäin stabiili ja entistäkin suorituskykyisempi, minkä ansiosta se täyttää myös monimutkaisen HAD-kehitystyön asettamat vaatimukset. Lue lisää EB Assist ADTF -kehitystyökalusta ja tilaa ilmainen kokeiluversio täältä. Tutustu myös lehdistötiedotteeseemme.


Tapaustutkimus

Elektrobitin diagnostiikkaosaaminen tehostamassa Volkswagenin toimintaa

Elektrobitin diagnostiikkaosaaminen tehostamassa Volkswagenin toimintaa

ECU- ja testausohjelmien kehittäjien on tiedettävä, kuinka ODX-datan muutokset vaikuttavat MCD-ytimen ajoaikaan. Toistaiseksi ohjelmakehittäjät ovat tarkastaneet muutosten vaikutukset manuaalisesti, mikä vie aikaa ja on altis inhimillisille erehdyksille. Vuonna 2015 EB ryhtyi kehittämään Volkswagenille ODX-työkalua, jonka tarkoituksena oli parantaa ECU-yksiköiden kehitysprosesseja. Lue lisää siitä, kuinka EB:n työkalu auttaa sekä säästämään aikaa ja rahaa että parantamaan laatua.


Verkkoseminaari

Anturipohjaista oppimista käsittelevä verkkoseminaari

Anturipohjainen oppinen: askel kohti automatisoitua ajamista

Osallistu ilmaiseen 60 minuutin pituiseen webinaariimme, joka on omistettu ennakoiviin ajotoimintoihin liittyvälle anturipohjaiselle koneoppimiselle. Webinaarissa EB:n innovaatio-ohjelman johtaja Nicole Beringer käsittelee ajoneuvon omaa toimintaa seuraaviin antureihin liittyviä rajoituksia sekä automatisoitujen toimintojen tarvetta ajoneuvon ulkopuolisten anturien tuottamiin erittäin tarkkoihin liikennetiheyttä koskeviin tietoihin. Beringer valottaa myös EB:n koneoppimisessa soveltamaa lähestymistapaa. Webinaarissa saat tietää, miten crowd sensing -tekniikkaan perustuvia tietoja on tulevaisuudessa mahdollista parantaa. Thomas Labella esittelee ajoneuvon sisäisten anturien tietojen käsittelyä. Tästä Automotive Megatrendsin isännöimästä webinaarista tehty video on katseltavissasi.


Jäsenyys

Elektrobitistä uusi AGL:n jäsen

Elektrobitistä uusi AGL:n jäsen

EB on ylpeä ollessaan nyt osa AGL-hanketta. Automotive Grade Linux on yhteistyöhön perustuva avoimen lähdekoodin hanke, johon osallistuvat niin autonvalmistajat, autoteollisuuden toimittajat kuin teknologian tuottajat. Sen tarkoituksena on edistää täysin avoimen ohjelmistopinon kehittämistä ja käyttöönottoa verkkoon liitetyissä autoissa. Linux-pohjaisen AGL-hankkeen tarkoituksena on kehittää alusta lähtien avoin alusta, joka pystyy toimimaan käytännön teollisuusstandardina kehitettäessä uusia toimintoja ja teknologiaratkaisuja. Aluksi AGL keskittyi autojen infojärjestelmien (In-Vehicle Infotainment; IVI) kehittämiseen. Nykyään AGL on kuitenkin ainoa taho, joka tähtää kattamaan kaikki ajoneuvoissa käytettävät ohjelmistot – käytettiinpä niitä sitten mittaristoissa, tuulilasinäytöissä, telematiikkajärjestelmissä, kuljettajia avustavissa edistyneissä järjestelmissä (ADAS) tai itseohjautuvan ajamisen ratkaisuissa. AGL-alusta on avoin kaikille, ja kaikki halukkaat voivat osallistua sen kehittämiseen.


Oletko uusi tilaaja?


Liittymällä jäseneksi saat uusimmat Elektrobitin uutiset kuukausittain.

    Tilaa    

Aikaisemmat tiedotteet


Lue aikaisemmin julkaistujen Elektrobitin numeroiden uutisia.

    Lue lisää