Citiţi cele mai recente ştiri de la Elektrobit Automotive – Viitorul software-ului
  Traduceţi newsletterul:

Articole principale

Elektrobit (EB), în finala TU-Automotive Awards 2015
Detroit, MI

Prestigiosul eveniment TU-Automotive Awards sărbătoreşte realizările obţinute în industria maşinilor conectate din întreaga lume, iar EB este mândră că a fost nominalizată nu o dată, ci de două ori. Vom concura împotriva celor mai cunoscute companii de maşini din lume pentru premiile oferite la secţiunile Cel mai bun integrator de sisteme pentru maşinile conectate şi Cea mai bună soluţie pentru siguranţă sau ADAS. Vedeţi aici lista cu toţi finaliştii.


Articolul din revista ATZ elektronik

Orizontul unei maşini este limitat la mediul său direct, care este mult prea restrâns pentru viitoarele sisteme de asistare pentru şoferi, cu pilot automat. Pe lângă alte date, sunt necesare detalii suplimentare legate de geografie, topologie, condiţii meteo şi condiţii de drum – o problemă rezolvată prin combinarea informaţiilor în timp real legate de infrastructură cu datele hărţilor digitale din vehicule.

Înţelegeţi mai bine acest subiect citind articolul din ATZ elektronik „Maşina ca senzor – Percepţia de cooperare şi învăţare pentru şofatul autonom” (engleză sau germană).


Proiectul pilot WEpods

Provincia Gelderland din Olanda a lansat un program pilot care prezintă două vehicule cu pilot automat – denumite WEpods. Vehiculele WEpods, fără volan şi pedale, vor transporta iniţial vizitatorii între o gară locală şi Universitatea şi Centrul de cercetare din Wageningen. Proiectul pilot nu numai că încearcă să ofere un sistem fiabil, gata de utilizare, ci generează şi un parteneriat între companii, guverne şi instituţii de învăţământ în vederea dezvoltării, extinderii şi integrării în cele din urmă a vehiculelor automatizate în traficul convenţional de pe drumurile publice. Compania EB este încântată să fie furnizorul de componente pentru orizontul electronic pentru vehiculele revoluţionare WEpods.

Citiţi mai multe pe pagina oficială a proiectului şi aflaţi mai multe despre orizontul electronic.


Evenimente viitoare

Maşina face cunoştinţă cu cloudul – Nuance Auto Forum Europe 2015, Böblingen, Germania

18 – 19 mai

Personalizarea susţine relaţia dintre şofer şi maşină. Nuance Automotive Forum 2015, cu motto-ul „maşina face cunoştinţă cu cloudul”, este locul în care puteţi afla informaţii despre ce se întâmplă în prezent şi ce va urma în lumea maşinilor conectate.

Nuance Communications, un furnizor de elită de soluţii vocale şi de vorbire, va reuni experţi şi lideri în domeniu timp de două zile pentru perspective, inovaţii şi socializare la Motor World Stuttgart, în 18 şi 19 mai. Puteţi găsi compania EB în zona de prezentare a tehnologiei pentru a încerca demonstraţii live ale tehnologiei noastre pentru dialogul vocal.

Aflaţi mai multe despre acest eveniment la care se participă doar pe bază de invitaţie.


Seminarul de prezentare a tehnologiei MDS, Seul, Coreea de Sud

20 mai

Interfaţa om-maşină (HMI) dintr-un vehicul trebuie să facă un echilibru între asistenţa oferită şoferului şi distragerea atenţiei acestuia, astfel încât interacţiunea dintre şofer şi vehicul să fie cât mai intuitivă. Interfeţele HMI multimodale ce combină vocea şi gesturile cu atingerea şi alte comenzi tactile fac posibil acest lucru. Înţelegerea limbajului natural, recunoaşterea vorbirii bazate pe cloud şi sistemele hibride sunt tehnologiile de ultimă generaţie care vor îmbunătăţi şi mai mult modul de utilizare a interfeţelor utilizator.

Rămânând fidel temei seminarului – Inovaţia în domeniul auto! Inovaţia în dezvoltarea SW! – Matthias Hampel, şeful Departamentului de tehnologie şi inovaţie HMI, va discuta despre toate acestea şi despre multe altele în cadrul sesiunii „Provocări în dezvoltarea unei interacţiuni între vehicul şi şofer prin intermediul interfeţelor multimodale inteligente” din 20 mai.


Conferinţa TU Automotive găzduită de Elektrobit (EB), Novi, MI

3 iunie

Participaţi alături de EB la conferinţa TU Automotive din Novi, Michigan, miercuri, 3 iunie, la ora 17:30, cu tema „Crearea planului de execuţie a software-ului pentru vehiculul viitorului”. Apariţia maşinii autonome şi impactul integrării rapide a electronicii generează numeroase nevoi legate de crearea, proiectarea şi dezvoltarea de software, nevoi a căror realizare nu se credea a fi posibilă vreodată. Software-ul creat pentru vehiculele de astăzi este extrem de nepotrivit pentru maşinile de mâine.


Participaţi la conferinţa Embedded Multi-Core Conference 2015, München, Germania

16 – 18 iunie

EMCC 2015, prima conferinţă despre tehnologia multicore organizată de companiile partenere Elektrobit (EB), Infineon, Timing-Architects şi iSYSTEM, se apropie şi dorim să participaţi.

De ce să participaţi?

Conţinut: Studiaţi îndeaproape dezvoltarea tehnologiei multicore şi cele mai bune practici în sesiunile tehnice prezentate de experţi renumiţi de la EB, BMW, ZF Friedrichshafen, Exida şi alţi lideri în domeniu.

Răspunsuri: Adresaţi întrebări şi obţineţi răspunsuri de la experţii în tehnologie ai companiei EB şi ai partenerilor noştri.

Faceţi cunoştinţă: Întâlniţi reprezentanţii EB şi alţi reprezentanţi în domeniul automobilelor pentru a discuta faţă în faţă, neoficial, despre subiecte care vă interesează cel mai mult.

Consultaţi cel mai recent program.


Conferinţa internaţională VDI – Securitatea IT a vehiculelor, Köln, Germania

17 – 18 iunie

Pe măsură ce maşina conectată continuă să se dezvolte, siguranţa IT a vehiculului devine din ce în ce mai importantă. Expertul nostru, Martin Böhner, va dezbate acest subiect şi subiecte similare în sesiunea „Analiza performanţei algoritmilor criptografici”, care face parte din sesiunea Provocări privind securitatea la bord. Faceţi clic mai jos pentru a vedea o prezentare generală a evenimentului şi programul complet. Ca întotdeauna, vă invităm să ne şi vizitaţi la standul nostru, în 17 şi 18 iunie.


Freescale Technology Forum (FTF), Austin, TX

22 – 25 iunie

FTF oferă peste 150 de sesiuni tehnice informative, 250 de demonstraţii tehnologice pentru rezolvarea problemelor şi două sesiuni de prezentare a ideilor esenţiale. Veniţi să faceţi cunoştinţă cu EB în laboratorul de tehnologie pentru a afla informaţii despre dezvoltarea software-ului AUTOSAR pentru computerele de bord, Ethernet pentru maşini şi sisteme de operare cu tehnologia multicore. Vă aşteptăm cu nerăbdare în Austin!


Alte ştiri

Noua fişă tehnică: Gestionarea complexităţii în mediul cu dezvoltare rapidă

Mediul cu dezvoltare rapidă din prezent necesită o flexibilitate maximă, care este practic imposibilă când producătorii şi furnizorii se bazează pe metodele tradiţionale de colaborare. EB împreună cu producătorii OEM au implementat modele noi de dezvoltare a software-ului pentru a scurta ciclurile de dezvoltare, pentru a mări transparenţa şi pentru a facilita procesele. Citiţi toate detaliile în noua fişă tehnică (engleză sau germană).


Noua broşură: Software-ul de asistare pentru şoferi – Soluţii EB Assist

Citiţi noua broşură despre software-ul de asistare pentru şoferi de la EB, care include informaţii despre instrumentele ADAS, modulele şi serviciile de proiectare.

Descărcaţi de aici.


Sunteţi abonat nou?


Abonaţi-vă pentru a primi lunar cele mai recente noutăţi de la Elektrobit Automotive.

    Abonaţi-vă    

Newsletterele anterioare


Aflaţi informaţii din ediţiile anterioare ale newsletterelor Elektrobit Automotive.

    Citiţi mai multe