Lue Elektrobitin tuoreimmat uutiset – Tulevat ohjelmistotrendit
  Tiedotteen käännöstyö:

Pääjutut

Elektrobit (EB) kehittää lisätyn todellisuuden ohjelmistoa standalone-yrityksenä Continentalissa

Continental ja Elektrobit (EB) ilmoittivat Saksan Baden-Badenissa 14. lokakuuta pidetyssä Electronics in Vehicles -kongressissa (ajoneuvojen elektroniikka), että EB kehittää lisätyn todellisuuden ratkaisuja edistävän AR Creator -ohjelmistosarjan kuljettajakokemuksen parantamiseksi. Tässä yhteydessä Continentalin johtokunnan jäsen ja Interior-divisioonan päällikkö Helmut Matschi sekä Elektrobitin pää- ja toimitusjohtaja Alexander Kocher korostivat Elektrobitin asemaa standalone-ohjelmistoyrityksenä Continentalissa.

Kysymys: Helmut Matschi, mistä Baden-Badenissa ilmoitettiin?
Korostimme jälleen kerran Continentalin sitoutumista EB:n aseman vahvistamiseen standalone-yrityksenä organisaatiossamme. EB toimii valituissa hankkeissa tiiviissä yhteistyössä Continentalin kanssa, sekä kehittää ja myy jatkossakin sulautettuja ohjelmistoja ja palveluja autonvalmistajille ja tärkeille toimittajille.

Hyvänä esimerkkinä EB:n ja Continentalin välisestä tulevasta yhteistyömallista on AR Creator -hanke. Tietotaitonsa ansiosta EB vastaa Continentalin yhden osan eli lisätyn todellisuuden keskusnäytön, AR Creatorin, ohjelmiston kehittämisestä ja tuotteistamisesta. AR Creator on lisätyn todellisuuden keskusnäytön ohjelmiston tietojen sulautusanturi, joka voidaan räätälöidä asiakkaiden tarpeiden mukaan. AR Creatoria kehitetään itsenäisesti, ja EB tarjoaa sitä erillisenä tuotteena autonvalmistajille ja tärkeimmille toimittajille.

Kysymys: Miksi tämä liiketoimintamalli on poikkeuksellinen?
EB säilyy edelleen standalone-yrityksenä Continentalissa, mutta kehittää ja myy jatkossakin uudelleenkäytettävien ja geneeristen ohjelmistojen kehityksen alalla sulautettuja ohjelmistoja ja palveluja autonvalmistajille ja tärkeimmille toimittajille ilman Continentalin laitteistoja.

Kysymys: Alexander Kocher, mitkä ovat tämän toimenpiteen pääasialliset vaikutukset autoalaan?
EB:n aseman vahvistaminen standalone-yrityksenä Continentalissa korostaa sen kasvavaa merkitystä autoalan ohjelmistojen kehittämisessä. Tulevat trendit, kuten automatisoitu ajaminen, itseohjautuvat autot, monimutkaisemmat toiminnot ja turvallisuusvaatimukset, edellyttävät suurempaa panostusta ohjelmistojen tietotaitoon ja päteviin työntekijöihin. Ohjelmistoyritysten liiketoimintamallit ovat kuitenkin täysin erilaiset. Continental on tunnustanut nämä trendit ja lujittanut EB:n asemaa standalone-yrityksenä organisaatiossaan nykyisten vahvuuksien ja innovaatiomahdollisuuksien lisäämiseksi.

Kysymys: Mitkä ovat tämän toimenpiteen pääasialliset hyödyt kuljettajille?
AR Creator auttaa kuljettajia tunnistamaan intuitiivisesti edessään näkyvät tilanteet, mikä parantaa merkittävästi liikenteen turvallisuutta. AR Creatorissa on monia erilaisia ohjelmisto-ominaisuuksia, kuten erittäin tarkka sijainnin määritys, ympäristömallinnus ja -ennustus, enemmän navigointitietoja, kaistamerkintä ja paljon muuta. AR Creator korostaa näkymää ja tarvittaessa varoittaa kuljettajaa mahdollisista vaaratilanteista.


HMI-rajapinnat säästävät ihmishenkiä

HMI-rajapinnat ympäröivät meitä yhä enemmän jokapäiväisessä elämässämme. Emme aina tietoisesti huomaa niitä, mutta ne parantavat kaikessa hiljaisuudessa elämäämme – ja jopa säästävät ihmishenkiä. Lue EB GUIDE -blogista, miten HMI-rajapinnat sekä anturit, pilvitiedot ja edistyneet tiedonvälitysjärjestelmät auttavat nykyisin vähentämään onnettomuuksia.


NVIDIA DRIVE™ PX:n EB tresos -kokeilulisenssi

EB, NVIDIA ja Infineon ilmoittivat äskettäin uudesta yhteistyöstä luokkansa ensimmäisen automatisoidun ohjausalustan toimittamiseksi. Onko sinulla jo NVIDIA DRIVE™ PX -ohjelmisto? Jos on, niin pyydä heti ilmaista EB tresos -kokeilulisenssiä, joka on räätälöity NVIDIA:n ADAS-kehitysalustaan. Ratkaisussa on EB:n AUTOSAR Basic -ohjelmisto, ohjelmisto-osat (Software Components, SWC) ja toiminnalliset turvallisuusratkaisut, joita ohjataan DRIVE PX Tegra -prosessoreilla ja Aurix-mikro-ohjaimilla.

Lue lisää ja pyydä kokeilupakettia napsauttamalla tästä.


Resurssit

Uusi EB TechPaper -raportti: ADAS sekä parantaa pilvipohjaisia karttatietoja että hyötyy niistä

Lue tämä TechPaper- raportti, jos olet kiinnostunut integroitujen kartta- ja anturitietosovellusten toiminnoista ja ominaisuuksista nykyisissä kuljettajan apujärjestelmissä ja haluat tietää niiden hyödyistä. EB:n asiantuntijat Björn Giesler, Peter Kunath, Thomas Halva Labella ja Michael Reichel keskustelevat mm. tietojen ajattomuudesta, hyödyllisyydestä ja luotettavuudesta sekä niihin liittyvistä turvallisuusongelmista tässä tiedottavassa analyysissa.


Uusi video: ADAS sekä parantaa pilvipohjaisia karttatietoja että hyötyy niistä

Erittäin tarkat karttatiedot ovat automatisoidun ajamisen kulmakivi. Mitä se oikein tarkoittaa ja mitä hyötyä karttatoiminnoista ja ADASista on itseohjautuville autoille? Mitkä ovat vuorostaan niiden tarjoamat hyödyt ADASille?

Tutustu paremmin automatisoituun ajamiseen ja EB:n ratkaisuun tässä pikakatsauksessa.


Uusi EB TechPaper -raportti: hallinnoi AUTOSAR-arkkitehtuuria avoimilla kehitystyökaluilla

Tulevaisuuden auton sisäisissä verkoissa on yhä enemmän tehokkaita ohjausyksiköitä, ns. toimialueen ohjaimia (Domain Controller), jotka vastaavat auton useista toiminnoista. AUTOSTAR-arkkitehtuuri koostuu siten hyvin monimutkaisista järjestelmistä, joiden hallinta ei ole aina helppoa.

TechPaper-raportissa selitetään, miten hankkeen erilaiset sidosryhmät voivat yhdenmukaisen ja avoimen työkaluketjun avulla luoda tarvittavat mekanismit sekä taata tehokkaan ja itsenäisen työn hankevaatimusten mukaisesti. Siinä kerrotaan myös, miten avoimet työkalut mahdollistavat yhä suurempien ohjelmistomäärien optimaalisen ja optimoidun integroinnin sekä vähentävät monimutkaisuutta. Lue lisää.


Uusi EB TechPaper -raportti: "The Safe State"

Haluatko tietää, millä mekanismeilla ja arkkitehtuureilla voit taata järjestelmän luotettavan käytön ohjelmistovian tapauksessa? Jos haluat, niin lue toiminnallisen turvallisuuden asiantuntijoiden Rudolf Graven ja Alexander Muchin uusi EB TechPaper -raportti ”The Safe State” (turvallinen tila), jossa korostetaan ohjelmistoarkkitehtuurin perusvirheiden havainto- ja korjauskäsitteitä sekä kerrotaan ratkaisuista AUTOSAR-ympäristössä.


Tulevia tapahtumia

Kolmas Elektrobit Tech Day, Southfield, Michigan

3. joulukuuta

Osallistu sinäkin Westin Southfield Detroitissa kolmanteen Pohjois-Amerikan Tech Day -tapahtumaan. Yksipäiväinen tapahtuma on tarkoitettu nimenomaan autoalan ohjelmistoinsinööreille ja ohjelmistotuotantopäälliköille.

Asiantuntijat kertovat täällä mm. kuljettajan apujärjestelmistä, itseohjautuvan auton ratkaisuista, HMI-rajapinnoista, AUTOSARista, toiminnallisesta turvallisuudesta, muusta turvallisuudesta ja ohjelmistointegroinnista. Syväluotaavissa istunnoissa saat vastaukset alan asiantuntijoilta.

Tech Day -tapahtumassa järjestetään myös kaksi työpajaa, joissa selitetään EB:n tuotteiden ja ratkaisujen mekanismeja ja hyötyjä, sekä tietopitoisia esittelyjä uusimmista EB:n tuotteista ja innovaatioista.


Oletko uusi tilaaja?


Liittymällä jäseneksi saat uusimmat Elektrobitin uutiset kuukausittain.

    Tilaa    

Aikaisemmat tiedotteet


Lue aikaisemmin julkaistujen Elektrobitin numeroiden uutisia.

    Lue lisää