Citiţi cele mai recente ştiri de la Elektrobit – Viitorul software-ului
  Traduceţi newsletterul:

Articole principale

Elektrobit (EB) urmează să dezvolte un software pentru realitatea augmentată ca firmă independentă în cadrul Continental

În 14 octombrie, la congresul Electronics in Vehicles din Baden-Baden, Germania, Continental şi Elektrobit (EB) au anunţat că EB va dezvolta o suită software AR Creator, care va stimula dezvoltarea de soluţii de realitate augmentată în vederea îmbunătăţirii experienţei şoferilor. Cu această ocazie, Helmut Matschi, membru al consiliului executiv al Continental şi şeful Departamentului de informare, şi Alexander Kocher, preşedintele şi Director general al Elektrobit, au subliniat rolul pe care Elektrobit îl are ca firmă independentă de software în cadrul Continental.

Î: Domnule Matschi, ce s-a anunţat la congresul din Baden-Baden?
Am subliniat încă o dată angajamentul luat de Continental de a consolida rolul companiei EB ca firmă independentă în cadrul organizaţiei noastre. EB va colabora strâns cu Continental la anumite proiecte şi va continua să dezvolte şi să vândă software încorporat şi servicii producătorilor de automobile şi furnizorilor de nivel 1.

O ilustrare perfectă a viitorului model de cooperare între EB şi Continental este proiectul AR Creator. Datorită cunoştinţelor sale, EB va prelua responsabilitatea dezvoltării şi producerii de software pentru o componentă parţială în cadrul afişajului pe parbriz cu tehnologia Realitate augmentată de la Continental, şi anume AR Creator. AR Creator este un software de colectare a datelor de la senzori pentru afişajele pe parbriz cu tehnologia Realitate augmentată, care poate fi personalizat în funcţie de cerinţele clienţilor. AR Creator va fi dezvoltat independent şi va fi oferit de EB ca produs separat producătorilor de automobile şi furnizorilor de nivel 1.

Î: De ce acest model de afacere este excepţional?
EB rămâne o firmă independentă în cadrul Continental, însă atunci când este vorba de dezvoltarea de software reutilizabil şi generic, EB va continua să dezvolte şi să vândă software încorporat şi servicii producătorilor de automobile şi furnizorilor de nivel 1, independent de hardware-ul oferit de Continental.

Î: Domnule Kocher, care credeţi că sunt consecinţele principale pentru domeniu?
Consolidarea companiei EB ca firmă independentă în cadrul Continental subliniază rolul din ce în ce mai important pe care îl are software-ul în industria de automobile. Tendinţele viitoare, cum ar fi şofatul autonom şi maşina conectată, precum şi complexitatea sporită şi cererea în domeniul siguranţei, necesită o investiţie sporită în cunoştinţele legate de software şi în persoane cu experienţă. Însă companiile de software se bazează pe un model de afacere complet diferit. Continental a recunoscut aceste tendinţe şi a consolidat rolul companiei EB ca firmă independentă în cadrul organizaţiei sale, pentru a utiliza punctele forte şi potenţialul de inovaţie.

Î: Şi care vor fi principalele beneficii pentru şoferi?
AR Creator îi va ajuta pe şoferi să recunoască în mod intuitiv semnificaţia lucrurilor pe care le văd în faţa lor. Va avea o contribuţie esenţială pentru un trafic rutier mai sigur. AR Creator va include o gamă largă de caracteristici software, cum ar fi o poziţionare foarte precisă, modelarea şi anticiparea mediului înconjurător, augmentarea pe baza datelor de navigare, marcarea benzilor de circulaţie şi multe altele. AR Creator completează scena, atunci când este necesar, şi va atrage atenţia şoferului asupra potenţialelor riscuri.


Interfeţele om-maşină: salvarea vieţilor

În viaţa de zi cu zi, suntem înconjuraţi din ce în ce mai mult de interfeţe om-maşină (HMI), pe care nu le percepem întotdeauna în mod conştient, dar care, în tăcere, ne îmbunătăţesc sau chiar ne salvează vieţile. Citiţi blogul EB GUIDE pentru a afla cum interfeţele HMI în combinaţie cu senzorii, datele din cloud şi sistemele avansate de comunicaţii reduc numărul urgenţelor medicale chiar în acest moment.


Licenţa de evaluare EB tresos pentru NVIDIA DRIVE™ PX

EB, NVIDIA şi Infineon au anunţat recent noua lor colaborare în vederea furnizării primei platforme pentru şofatul autonom. Aveţi deja hardware-ul NVIDIA DRIVE™ PX? Atunci, nu mai aşteptaţi şi obţineţi licenţa de evaluare gratuită EB tresos adaptată pentru platforma de dezvoltare ADAS de la NVIDIA. Soluţia include software-ul de bază AUTOSAR de la EB, componentele software (SWC) şi soluţiile de siguranţă funcţională pentru procesoarele DRIVE PX Tegra şi microcontrolerele Aurix.

Pentru a afla mai multe şi pentru a solicita pachetul de evaluare, faceţi clic aici.


Resurse

Noua fişă tehnică EB: ADAS – atât colaboratorul, cât şi beneficiarul datelor oferite de hărţile cu străzi din cloud

Dacă sunteţi curios în legătură cu funcţiile şi caracteristicile aplicaţiilor cu hărţi integrate şi cu date de la senzori din sistemele de asistare pentru şoferi din prezent şi vă întrebaţi ce le face să funcţioneze, această fişă tehnică vi se adresează în mod direct. Experţii EB, Björn Giesler, Peter Kunath, Thomas Halva Labella şi Michael Reichel discută despre caracterul oportun, utilitatea şi încrederea în date, despre problemele legate de siguranţă şi despre mute altele în această analiză informativă.


Videoclip nou: ADAS – colaborator şi beneficiar al datelor oferite de hărţile cu străzi din cloud

Datele foarte precise oferite de hărţi reprezintă punctul forte al şofatului autonom. Dar ce înseamnă exact acest lucru şi cum vor beneficia maşinile inteligente autonome de caracteristicile hărţilor şi de ADAS? Şi cum va beneficia ADAS de pe urma acestora?

Vedeţi o prezentare rapidă şi exploraţi soluţia EB pentru a fi cu un pas mai aproape de şofatul autonom.


Noua fişă tehnică EB: Stăpâniţi arhitectura AUTOSAR cu instrumentele de dezvoltare accesibile

Viitoarele reţele existente în maşină vor include calculatoare de bord din ce în ce mai puternice, care execută câteva funcţii specifice unui vehicul, aşa-numitele controlere de domeniu. Acest lucru impune stăpânirea arhitecturii AUTOSAR a sistemelor extrem de complexe.

Fişa noastră tehnică explică cum un lanţ de instrumente deschise omogenizat furnizează mecanismele necesare şi permite o muncă eficientă şi independentă bazată pe cerinţele de proiect, efectuată de diverse entităţi din proiect. De asemenea, evidenţiază şi motivul pentru care instrumentele deschise permit integrarea optimă şi optimizată a volumului din ce în ce mai mare de software, reducând în acelaşi timp complexitatea. Aflaţi mai multe.


Noua fişă tehnică EB: Starea de siguranţă

Doriţi să aflaţi ce mecanisme şi arhitecturi sunt necesare pentru un comportament de încredere al sistemului în cazul unei erori de sistem? Atunci, citiţi noua noastră fişă tehnică EB, „Starea de siguranţă”, creată de experţii în siguranţa funcţională, Rudolf Grave şi Alexander Much, care au evidenţiat conceptele de bază pentru detectarea şi corectarea erorilor şi care explică soluţiile din arhitectura software-ului dintr-un mediu AUTOSAR.


Evenimente viitoare

Cel de-al treilea eveniment Tech Day de la Elektrobit, Southfield, Michigan

3 decembrie

Participaţi alături de noi la Westin Southfield Detroit pentru cel de-al treilea eveniment Tech Day din America de Nord, un eveniment de o zi şi pe care l-am proiectat având în minte inginerii software şi managerii de proiectare pentru domeniul auto.

Veniţi să aflaţi informaţii de la experţi privind asistenţa pentru şoferi, soluţiile pentru maşinile conectate, interfeţele HMI, AUTOSAR, siguranţa funcţională, securitatea, integrarea software-ului şi multe altele. Participaţi la sesiuni detaliate şi obţineţi răspunsuri de la persoanele care cunosc aceste informaţii.

Evenimentul Tech Day va include şi două ateliere, care vor explica mecanica şi beneficiile produselor şi soluţiilor EB, precum şi demonstraţii informative asupra celor mai recente produse şi inovaţii EB.


Sunteţi abonat nou?


Abonaţi-vă pentru a primi lunar cele mai recente noutăţi de la Elektrobit.

    Abonaţi-vă    

Newsletterele anterioare


Aflaţi informaţii din ediţiile anterioare ale newsletterelor Elektrobit.

    Citiţi mai multe