Lue Elektrobitin tuoreimmat uutiset – Tulevat ohjelmistotrendit
  Tiedotteen käännöstyö:

Pääjutut

Itseohjautuvan auton kehittäminen Nanodegree-ohjelman avulla

Itseohjautuvan auton kehittäminen Nanodegree-ohjelman avulla

Olemme iloisia voidessamme ilmoittaa uudesta kumppanuudesta Udacityn kanssa. Palveluja vuokraavana kumppanina saamme hyötyä Udacityn Nanodegree-ohjelman suorittaneiden asiantuntijoiden tietämyksestä itseohjautuvan auton tekniikan alalla. Tämä vahvistaa jo entisestäänkin merkittävää upotettuja ja itseohjautuvia ohjelmistoratkaisuja ja palveluja koskevaa asiantuntemustamme, joka on olennaista itseohjautuvien ajoneuvojen kehittämisessä. Lue lisää.


Kuljettajakeskeinen käyttökokemus

Kuljettajakeskeinen käyttökokemus

Käyttökokemuksen optimointi on tärkeä virstanpylväs kohti elinkelpoisia älykkäitä autoja ja älykästä käytettävyyttä. EB:n tri Dominique Massonié mainitsee artikkelissaan ”Customized User Interfaces, More Satisfied Drivers” (Mukautetut käyttöliittymät, tyytyväisemmät kuljettajat) tärkeitä edellytyksiä ja mahdollisia toimintatapoja ajoneuvon muuntamiseksi pelkästä koneesta todelliseksi henkilökohtaiseksi avustajaksi.

Hän tarkastelee kriittisiä käsitteitä, jotka sisältävät pitkälle mukautettujen käyttöliittymien kehittämisen sekä samanaikaisen arkaluontoisten henkilökohtaisten tietojen keräämisen ja tallentamisen. Lue artikkeli saksaksi (Hanser Automotive magazine) tai englanniksi (Wireless Design & Development).


Oletko kuullut EB robinosista?

Oletko kuullut EB robinosista?

Pitkälle automatisoitu ajo edellyttää antureiden, toimilaitteiden ja komponenttien luomista, yhdistämistä ja yhteensovittamista. Se on jo haaste sinänsä, mutta tätä kaikkea kehitettyä tekniikkaa on myös hallittava ja valvottava. EB robinos on kattava laitteistoagnostinen ohjelmistoratkaisu, joka auttaa vastaamaan näihin haasteisiin tarjoamalla viitearkkitehtuurin, jossa on avoimet rajapinnat ja ohjelmistomoduulit.

Lataa EB robinos ja kokeile itse. Käytätkö jo EB robinosia? Lähetä meille palautetta.

Pyrimme aina parantamaan tuotteitamme, ja kerromme EB robinosista pian lisää.


Tapahtumat

VDI/VW Conference, Wolfsburg, Saksa

VDI/VW Conference, Wolfsburg, Saksa

8.–9. marraskuuta

VDI ja Volkswagen järjestävät kahden vuoden välein Wissensforumin, johon osallistuu monia alan johtajia ja korkeakoulujen edustajia. Tällä kertaa keskityttiin kuljettajan apujärjestelmiin ja automatisoituun ajoon. Myös EB osallistui tapahtumaan, ja kuljettajan apujärjestelmien teknologia- ja innovaatiojohtaja tri Michael Reichel piti puheen aiheesta ”Reducing Complexity and Accelerating System Development: The Open Driver Assistance Framework” (Monimutkaisuuden vähentäminen ja järjestelmäkehityksen vauhdittaminen: avoin kuljettajan apujärjestelmä).


electronica Automotive Conference, München, Saksa

electronica Automotive Conference, München, Saksa

9. marraskuuta

electronica Automotive Conference on kansainvälisen autoalan viestintä- ja verkostoitumistapahtuma. Osallistujat kokoontuvat sinne vaihtamaan tietoja ja ajatuksia nykyisistä alan trendeistä ja strategioista. EB:n liiketoiminnan kehittäjä Jürgen Ludwig piti konferenssissa puheen ”HAD – Open Reference Architecture for Highly Automated Driving as a Base for Efficient Testing” (HAD – Pitkälle automatisoidun ajon avoin viitearkkitehtuuri tehokkaan testauksen perustana).


AWS Pop-Up Loft, München, Saksa

AWS Pop-Up Loft, München, Saksa

16. marraskuuta

Innovatiiviset Amazon Web Services (AWS) Pop-Up Lofts -tilat tuovat yhteen uusia yrityksiä ja kokeneita AWS-asiantuntijoita. EB:n autoalan pilvipohjaisia ratkaisuja kehittävät Tom Fleischmann ja Ajay Rammohan osallistuvat Münchenissä järjestetyn tapahtuman teknisiin istuntoihin. He käsittelevät muun muassa seuraavia aiheita: AWS, Big Data, tietokone- ja verkostoitumispalvelut, arkkitehtuuri, operaatiot, turvallisuus jne. Tartu sinäkin tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen tavata EB:n edustajia epävirallisessa ympäristössä.


Telematics Taiwan 2016

Telematics Taiwan 2016

EB:n navigointituotepäällikkö Oliver Jesorsky piti äskettäin Telematics Taiwan -tapahtumassa puheen, jossa hän selvitti TPEG-standardia, käsitteli TISA:n maailmanlaajuista vaikutusta sekä kertoi TISA:n nykyisistä ja tulevista toimista. Tule sinäkin kuuntelemaan hänen näkemystään automatisoidusta ajosta, multimodaalisesta matkustamisesta, mobility-as-a-service-käsitteestä ja EB:n omista ponnisteluista niiden saavuttamiseksi.


EB läsnä TomTomin 10-vuotispäivillä

EB läsnä TomTomin 10-vuotispäivillä

Viime kuussa TomTom kutsui EB:n juhlistamaan 10-vuotispäiväänsä ja pitämään vieraspuheen. EB:n navigointiratkaisun teknologiajohtaja Tobias Engelen esitti ajatuksiaan navigoinnin kehittämisestä ja sen vaikutuksesta itseohjautuvaan ajoon, mukaan lukien tärkeät strategiat ja taktiikat, jotka voivat auttaa ylittämään ohjatun ajon haasteita. Hän käsitteli myös olennaisia edellytyksiä, kuten karttatietoja ja dynaamisia palveluja.


Verkkoseminaari

Engineering ADAS and Automated-Driving Software (ADAS-tekniikka ja automatisoidun ajon ohjelmisto)

Engineering ADAS and Automated-Driving Software (ADAS-tekniikka ja automatisoidun ajon ohjelmisto)

7. joulukuuta

Simon Tiedemann käsittelee tässä tunnin kestävässä ilmaisessa verkkoseminaarissa EB Assist ADTF:tä (Automotive Data and Time-Triggered Framework), ADAS:in kehitystyökalua ja pitkälle automatisoitua ajo-ohjelmistoa. EB Assist ADTF on maailmanlaajuisesti vakiintunut kehitysjärjestelmä, jota tukee Saksan tärkeimpien autonvalmistajien ja toimittajien asiakaskonsortio. Verkkoseminaarissa esitellään yleisesti tätä työkalua, korostetaan useita käyttötapauksia ja kerrotaan uusimman EB Assist ADTF 3 -version optimoiduista ominaisuuksista.


Oletko uusi tilaaja?


Liittymällä jäseneksi saat uusimmat Elektrobitin uutiset kuukausittain.

    Tilaa    

Aikaisemmat tiedotteet


Lue aikaisemmin julkaistujen Elektrobitin numeroiden uutisia.

    Lue lisää